Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Karbonade in tomatensaus

Aantal personen: 4

Ingrediënten

4 haaskarbonades
2 blikken tomatenblokjes (à 400 gr)
3 el balsamicoazijn
300 gr rijst
1 zak panklare sperziebonen (250 gr)
1 zak broccoliroosjes (300 gr)
2 el peterselie, fijngesneden
Voorraad:
3 el olijfolie
2 teentjes knoflook, fijngesneden
3 tl gedroogde tijm
1 tl chillipoeder

Bereiden

Verhit de olie in een hapjespan, bestrooi de karbonades met zout en peper en bak ze op hoog vuur aan beide kanten bruin. Voeg de tomatenblokjes met sap, de knoflook, balsamicoazijn en tijm toe en stoof de karbonades verder op een laag vuur in 25 minuten gaar.
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Kook intussen in een ruime pan de sperziebonen in 7-8 minuten gaar, kook de laatste 4-5 minuten de broccoli mee. Serveer de karbonades met de tomatensaus op de rijst, strooi er de peterselie en royaal peper over. Leg de groenten ernaast.
Bereidingstijd: 30 minuten.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Varkensvlees met paksoi en gemberrijst
Varkenshaasjes gevuld met lente-uitjes
Varkenshaas met appel en champignons
Sukadelapjes met appel en rozijnen
Varkenshaas met groene pepersaus en waterkers stampot

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes